מיואשת.. מינונים של תרופות שונות

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

05/05/2016 | 23:44 | מאת: רעות

שלום, אני בת 23 בגובה 70 ומשקל 50. התחלתי את הטיפול עם ריטלין 10- שעזר מאוד, אבל אחרי זמן קצר התחילו תופעות לוואי של לחץ וחרדה, ואחר כך הייתי צריכה 2 כדורים ותופעות הלוואי רק גדלו. לאחר מכן נסיתי את ה20LA- שגרם לעליות וירידות עם עייפות. לאחר מכן קונצרטה 28 וקונצרטה 36- ששתיהן גרמו לסחרחורות עם ריכוז מועט. לאחר מכן פוקלין 15,20,25- שגרם לריכוז קל ביחד עם טישטוש ותחושת ריחוף. אחר כך אטנט 10- שגרם לריכוז מועט עם הרבה עייפות. ולבסוף ויואנס 30- אין ריכוז כמעט והרבה עייפות. מה לעשות????

רעות שלום, כיון שמדובר בפורום המכוון לילדים ונוער (או הוריהם), ואת חורגת מעט מהגיל, אענה בקצרה. נסית מנונים שונים של תרופות שונות. יתכן ויש אפשרויות תרופתיות אחרות, ויתכן ויש מקום לשלוב של תרופות (למשל, Ritalin ותרופה נוגדת חרדה), ויתכן ויש צורך גם בהתערבות לא תרופתית. בכל מקרה, אין ספק שאת זקוקה לרופא שירכז את הטפול בך. לאור העובדה שהיו לחץ וחרדה, אני ממליץ להוועץ בפסיכיאטר מבוגרים המצוי בטפול בהפרעת קשב רכוז. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים