ילד בן 10 odd - בבקשה ענו לי,

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

06/02/2012 | 16:48 | מאת: ריקי

בביקור היום אצל נוירולוג הנל איבחן את בננו כ-oddוהמצליץ לנו על טיפול הורי, וטיפול תרופתי לילד (respond). אנו חוששים מתופעות לוואי (הוסבר לנו שהם: השמנה והרדמות), ומעונינים לדעת האם יש דרכי טיפול נוספות לבעיה. כאמור בננו בן 10, ילד חכם מאד, ההפרעה לא פוגעת לו בהישגים הלימודיים, אולם יש לו קושי בקבלת סמכות מורים והורים. תודה רבה. (שלחתי את השאלה ב-23.1.12, וטרם נעניתי.)

ריקי שלום, הפרעה מרדנית מתנגדת (ODD) הינה אחת מהפרעות ההתנהגות השכיחות בקרב ילדים ונוער, ואחד ממאפייניה הוא אכן קושי בקבלת סמכות. הפרעה זו מופיעה בשכיחות גבוהה יחד עם הפרעת קשב ורכוז. הטפולים שנמצאו יעילים בהפרעה מרדנית מתנגדת (ODD) הנם הדרכת הורים, טפול התנהגותי-קוגניטיבי לילד, טפול תרופתי וטפול בהפרעות הנלוות (כמו הפרעת קשב ורכוז, אם יש). הטפול התרופתי המקובל היום הוא אכן Rispond (התרופה מופיעה גם בשם Risperdal). ואכן, תופעות הלואי של התרופה הן עייפות והגברה של התאבון. לאור התאור שמסרת, נראה שהטפול שהוצע בהחלט תואם את האבחנה שניתנה, ואת תאור הקשיים של הילד. אני ממליץ לחזור ולהתייעץ עם הנוירולוג לגבי הטפול או טפולים אחרים. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

10/02/2012 | 09:44 | מאת: ריקי

תודה על תשובתך. ברשותך אשאל שאלה נוספת: היינו אצל הרופא וקיבלנו המרשם לתרופה. הרופא ציין שחייב לקחת את התרופה כל יום, ואם יש הפסקה, היא לא תהיה יעילה. האם יכול להגרם נזק אם במקרה נשכח לתת לו את התרופה או שנחליט להפסיק אותה? והאם התרופה נשארת בגוף או יוצאת ממנו כמו הריטלין?

04/10/2014 | 11:53 | מאת: דניאל

מנסיוני האישי טיפול תרופתי לodd, הפרעת התנהגות, באמצעות רמוטיב 500מג, אישור מיוחד לילדים מהקופה, אחרי נטילה ב הקפדה מלאה של שלושה שבועות , לא להפסיק לפני, נפסקה האלימות הפיזית לחלוטין, ללא תופעות לוואי. יש לציין שעברנו בעבר את כל חתך התרופות הפסיכיאטרית עם תופעות לוואי מאוד קשות. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים