טיפול בבעיות קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

06/02/2012 | 12:07 | מאת: אתי

שלום יש לי בן בן 14.5 שסובל מלקויות למידה שונות, לפי הנירולוג מורים והמאבחנת הדידקטטית הוא סובל גם מבעיות קשב וריכוז. ניסינו רטלין שהפך אותו לאדם אחר, לא נעים, תוקפני, אז הפסקנו. הילד בדרך כלל מנומס, טוב, אבל מתקשה להתרכז בשיעור, להקשיב ולהיות תלמיד. לאחרונה התייעצנו עם פסיכיאטר שנתן פרימוניל 25 מ"ג, ואמר שהבעיה נובעת מלקויות למידה שגורמות לתיסכול ושהכדור יגרום לשקט פנימי, אנרגיות ומוטיבציה גבוהה יותר, האם כך הוא הדבר? האם היית מציע איבחון או טיפול אחר?

אתי שלום, התרופה Primonil (הידועה גם כ-Tofranil, או שמה הגנרי Imipramine) הינה תרופה נוגדת דכאון וחרדה. התרופה אינה מותווית לטפול בהפרעת קשב ורכוז. עם זאת, אחד ממנגנוני הפעולה של התרופה (ולא אכנס להסברים ביולוגיים) יעיל גם לטפול בהפרעת קשב ורכוז. תרופה זו הינה תרופה אפשרית לטפול בהפרעת קשב ורכוז. לקויות למידה אכן עלולות לגרום לתסכול, ואם אי-השקט נובע מחרדה או הפרעה במצב-הרוח, התרופה אכן יכולה להרגיע אותו. הצלחה בלמודים יכולה להעלות את המוטיווציה. לגבי תרופות אחרות, יש לשקול טפול בתרופות להפרעות קשב ורכוז שאינן מאושרות לשמוש בארץ, אך אפשר להשיגן באמצעות יבוא אישי של בית-מרקחת. בין תרופות אלו אפשר למנות תרופות כמו Adderall או Strattera. אם אינכם בטוחים, אני מציע לחזור לפסיכיאטר ולהתייעץ עמו שוב. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים