תוצאות בדיקות דם אצל ילד הנוטל קונצרטה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

31/03/2015 | 17:01 | מאת: הדס

שלום ד"ר, בני בן 7 ו-4 חודשים. נוטל קונצרטה מאז אוגוסט האחרון. הכדור עובד עליו פלאים. ישנה בעיה של חוסר תיאבון שלא נובעת מהכדור , יודעת זאת כי היתה כחודש לפני תחילת נטילת הכדור והתיאבון לא נמצא לפני/אחרי השפעת הכדור. עקב כך בוצע לילד בדיקות דם היום ויצאו מספר תוצאות שמטרידות אותי: B12 יצא 709 כאשר הטווח בין 160-670. CREATININE יצא 0.6 כאשר הטווח הוא 0.67-1.17 URIC ACID יצא 3.4 כאשר הטווח הוא 3.5-7.2 FERRITIN יצא 25.7 כאשר הטווח הוא 30-400. HB יצא 14. אשמח לתשובה מהירה בייחוד בנוגע ל-B12. תודה מראש הדס

הדס שלום, המקום הנכון לברר את משמעות בדיקות הדם הוא רופא הילדים או הרופא שהפנה לבצוע בדיקות הדם. כדי להסיר חשש, בדיקות הדם תקינות, למעט אולי חוסר ברזל. יש לדאוג שהילד יאכל בשר בקר, לפחות פעמיים בשבוע. אוסיף ואומר, שההמלצה למעקב אחר ילדים הנוטלים טפול ב-Concerta או בתרופה סטימולנטית אחרת, אינה כוללת בדיקות דם. חג שמח ושבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים