חיידק בשתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

08/12/2011 | 18:26 | מאת: אורטל

לפני כשבוע עשיתי בדיקת שתן ותרבית שתן והנה התוצאות: URINE-CULTURE > 10E5 CFU/ML KLEBSIELLA PNEUMONIAE 0.00 MIC SENSITIVITY ESBL NEG - PIPERA/TAZOBACT <=4 S AUGMENTIN <=2 S AMPICILLIN\SULB 4 S AMIKACIN <=2 S CEFORAL 4 S CECLOR DERIVED S CIPROGIS <=0.25 S ZINNAT 4 S CEFOXITIN <=4 S CEFTRIAXONE <=1 S ERTAPENEM <=0.5 S NITROFURAN 64 I GENTAMYCIN <=1 S IMIPENEM <=1 S OFLOXACIN 1 S PIPERACILLIN 16 R RESPRIM 80 R SG 1.01 SG LEUCOCYTES UR. NEGATIVE NITRITE NEGATIVE PH (URINE) 6.00 PROTEINE UR NEGATIVE GLUCOSE URINE NORMAL KETONES 20.00 MG/DL UROBILINOGEN NORMAL BILIRUBIN UR NEGATIVE ERYTHROCYTES NEGATIVE יש לי 3 שאלות: 1.האם החיידק שהתגלה עמיד בפני התרופות שמצוינות או שיש אפשרות לטפל מבלי לחשוש לכישלון התרופה? 2.מה פירוש האותיות I ו-R בצדן הימני של שמות התרופות? 3.האם החיידק יכול לעבור לריאות,למחזור הדם וכו' ולהוות סכנת חיים ממשית עבורי?

10/12/2011 | 16:31 | מאת:

יש לך דלקת בדרכי השתן ורצוי טיפול אנטיביוטי. כל אנטיביוטיקה שרשומה לידה האות S אפשרי לקחת כי החיידק אינו עמיד, מאידך כל אנטיביטיקה עם האות R או I לא רצוי לקחת כי החיידק עמיד חלקית או בשלמות. לרוב נדיר מעבר לאיברים אחרים.