צניחת רחם בהריון

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

03/01/2016 | 22:30 | מאת: אור

שלום, אני כרגע בשבוע 18 , לידה רביעית, לפני כשבועיים לקראת שעות אחה"צ התחלתי להרגיש בליטה באורך שני ס"מ שיוצאת מהנרתיק מה שהתברר לאחר בדיקה של רופא נשים כצניחת רחם והבליטה כצוואר הרחם. ביקשתי הפנייה לאוריגניקולוג ונעניתי ע"י הרופא שאין מה לעשות ואין לי שרירים ואחרי הלידה צריך לעשות ניתוח. האם לא יוכלו לעזור לי תרגילי פיזיוטרפיה? האם אי אפשר להאט או להפסיק הידרדרות? האם במצב חמור לא אוכל ללדת בעתיד? תודה

07/01/2016 | 19:48 | מאת:

פיזיוטרפיה תמיד מומלצת . ההריון מכביד על רצפת האגן וגורם להחמרת הצניחה שהייתה קיימת כנראה עוד קודם רק הייתה לא מורגשת. בכל מקרה את תוכלי להרות וללדת עוד הרבגה ילדים. בכל מקרה ממליץ בכל זאת על הערכת אצל אורוגינקולוג . הריון ולידה קלים.