צניחות באגן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

16/08/2015 | 21:39 | מאת: אפרת

שלום , בת 33. לידה ראשונה ואקום, שניה רגילה שלישית קיסרית לפני שנתיים וחצי. לפני כשנה וחצי אובחנתי ברקטוצלה וצסטוצילה בדרגה 1-2 מאז נכנסתי להריון ואני בשבוע 34. המצב החמיר עד מאוד לדעתי, יש קושי ממשי להתרוקן, מרגישה שהצואה מנסה לבוא לכיוון הנרתיק ומתנפח ממש "כיס"מלא ורק אם דוחפת את ז למעלה ולוחצת חזק מצליחה להתרוקן. בנוסף באופן קבוע פתאום מרגישה ש דפנות הנרתיק נפוחות מאוד או נפולות לכיוון הפתח. מה הצפי בזמן הלידה? איך יולדים ככה? האם הכל יזוז עם הפתיחה? האם עדיף מראש לבקש ניתוח? אפשר קצת רקע? ממש חרדות

31/08/2015 | 10:52 | מאת:

נתחיל מהסוף אין בעיה ללדת לידה רגילה עם צניחת אברי אגן כמו שאת מתארת וניתוח קיסרי לא ישנה מכיוון והנזק לרצפת האגן כבר התרחש והסוסים ברחו האורווה. מומלץ לאחר הלידה לפנות לאורוגינקולוג לבדיקה והערכה ובהתאם לתכנן את הטיפול בצניחה ממנה את סובלת בהצלחה בלידה