האם יש קשר בין סחיבת שקיות כבדות לנזק גניקולוגי?

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

20/07/2015 | 14:04 | מאת: עדי

האם כשבחורה בגיל הפריון סוחבת שקיות כבדות כשעורכת קניות, היא פוגעת בפריון שלה, או ברחם - האם יכולה לקרות צניחת רחם, או יכולה להיווצר דליפת שתן (קבועה) או צניחת רצפת אגן? אם כן מה המשקל המקסימלי באחוזים מהמשקל, שלא כדאי שאישה תרים מעבר לזה כדי לא לגרום נזקים המוזכרים לעיל? תודה.

12/08/2015 | 17:38 | מאת:

סחיבת משאות אינה פוגעת בשום דרך בפריון לגבי משקל מקסימלי. הדבר תלוי בהרבה גורמים כמו גובה ומשקל כמו גיל ומצב בריאותי כמו כן ניתן להריים בצורה נכונה משאות כבדים ללא נזק ועומת זאת ניתן להרים משאות קלים בצורה לא נכונה ולפגוע ברצפת האגן לכן מומלץ לפנות לפיזוטרפיסטית של רצפת האגן בכדי לקבל הדרכה על הרמת משאות נכונה