צניחת אגן לפני הריון

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

17/07/2015 | 12:31 | מאת: מיכל

שלום רב אני בת 32 ללא ילדים. אובחנתי לאחר אולטראסאונד רקטאלי/וגינלי כסובלת מצניחת איברי האגן במאמץ, עם חשד לאנטרוצלה. הרופא המליץ על ביצוע בדיקת דפקוגרפיה. התורים הקרובים לדפקוגרפיה הם לעוד חצי שנה. בן זוגי ואני מתכננים להכנס להריון, ואין אנו רוצים לחכות כל כך הרבה זמן. האם ניתן להכנס להריון ולדחות את הבירור לאחריו? תודה רבה מראש על תשובה.

18/07/2015 | 00:01 | מאת:

ניתן להמתין עם הבירור בהצלחה

12/08/2015 | 17:36 | מאת:

לא בדיקת סונר ולא דפקופגרפיה הן הדרך לאבחן צנחה גינקולוגית , צניחה גינקולוגית ניתן לאבחן רק בבדיקה גינקולוגית. 80% מהנשים תמצא צניחת חלחולת בסונר ורובן המוחלט אין שום בעיה מדובר בהגדרות גסטרואנטרולוגיות ללא משמעות גינקולוגית וללא השפעה על להריון בכל מקרה מומלץ לבצע קורלציה עי בדיקה אצל אורוגינקולוג