תכיפות ודחיפות שתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

16/06/2015 | 11:28 | מאת: שירי

בת 38 אני סובלת מתכיפות ודחיפות רבה בשתן , כל הבדיקות תקינות u.s ואורודינמית . קבלתי כל מינ י כדורים ועתה אימפראמין 25 מג , פעמיים ביוםכמה זמן לוקח עד שזה אמןר להשפיע? חוץ מזה איך אוכל לדעת אם יש לי דליפת שתן ולא הפרשות . האם אורודינמית מאבחנת דליפה? בתודה מיואשת

17/06/2015 | 12:31 | מאת:

הטיפול הבסיסי בתכיפות ודחיפות הינו שילוב של טיפול תרופתי+ תרגול שלפוחית. הטיפול ראינו מרפא אלא משפר את חומרת התסמינים. מקובל להעריך את השפעת הטיפול התרופתי לאחר 4-6 שבועות.את מתארת תלונות של דחיפןת ותכיפות ולא של דליפת שתן לכן לא ברורה לי שאלתך לגבי אבחון דליפת שתן.בדיקה אורודינמית מטרתה להעריך את תפקוד שלפוחית השתן באם אין שיפור כדאי לפנות לאורוגינקולוג להערכה וטיפול בהצלחה