זלמן שזר קרית ים

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

15/04/2015 | 12:43 | מאת: אניטה

אני בת 64 ומזה שנים סובלת מבריחת שתן בזמן שיעול,צחוק וכו.. בבדיקה אצל רופא נשים טען שיש גם צניחה קלה של הרחם.אימי נפטרה מסרטן השחלות ואחותי לקתה בסרטן השד.האם כדאי או נכון להסיר את הרחם ושחלות ובו זמנית לסדר את עינין הצניחה ?

19/04/2015 | 09:58 | מאת:

לגבי הרחם אין משמעות לסיפור משפחתי של סרטן שד/שחלות והשאלה היחידה היא האם יש בעיה ברחם עצמו. לפי התיאור שלך מדובר בצניחה קלה בלבד כך שאין אינדיקציה לניתוח להסרת הרחם . לגבי השחלות באם מדובר בסרטן על רקע גנטי( נשאות לגן המעלה את הסיכון) כדאי להוציא את השחלות באם לא מדובר בסרטן על רקע גנטי התועלת בהסרת שחלות היא בסימן שאלה.