צניחת רחם של אישה קשישה הגורמת למתן שתן מוגבר

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

15/04/2015 | 08:07 | מאת: זהבה

ד"ר רונן גולד שלום, אשמח לקבל יעוץ באמצעותך, אימי קשישה בת 82 וכשנתיים/שלוש סובלת מצניחת הרחם על השלפוחית (לאחר מתן חוו"ד של אורולוגים שטענו שאסור לבצע ניתוח בגילה), אשר גורם לה לגשת לשירותים כל 10-15 ד' (היות והתחילה דצמנציה), לא תמיד יש לה וחושבת כבייכול שהשתן יורד לה (מה שמצריך את העו"ז שלה לקחת אותה לשירותים בתדירות גבוהה). בהמלצת רופאת המשפחה אסרה עליה לקחת כדור לעצירת שתן ונתנה לה תרופה ניטרלית אך לא משפיעה כלל. המצב נשאר אותו דבר. אשמח לקבל חוו"ד בעניין. בתודה זהבה

19/04/2015 | 10:52 | מאת:

קודם כל רצוי לשלול זיהום כגורם מכיון ובגיל הקשיש ביחוד עם צניחה משמעותית יש יותר סיכון לזיהומים בדרכי השתן. דבר שני באם יש צניחה טורדת ולא ניתן לעבור ניתוח ניתן להחדיר לנרתיק התקן מסיליקון ( פסרי) התומך בקירות הנרתיק ומונע מהצניחה לבלוט החוצה. הכדי להתאים התקן שכזה יש לפנות לאורוגינקולוג להתאמת הסוג והגודל המתאימים התאם לסוג וחומרת הצניחה.