טיפול ב IC

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

12/02/2015 | 00:43 | מאת: לי

שלום רב אני בת 30 ולפני מספר שנים אובחנתי עם IC לאחר סבל רב שנים. טיפול באלטרול הביא לשיפור ניכר בכאבים. אלמירון, פיזיותרפיה וטיפולים ברפואה משלימה לא הביאו לשיפור נוסף. בשנים האחרונות בעייתי המרכזית היא התכיפות שהחמירה והתשישות הכרונית כתוצאה מההתמודדות עם המחלה. כל תחומי חיי נפגעו כולל מצבי הנפשי. יש לי מספר שאלות בנושא הטיפול: 1. האם הטיפול הסטנדרטי בהזלפות בארץ מבוצע בDMSO או בחומצה היאלרונית? והאם יש סיכון שטיפולים אלו (או עצם הקטטריזציה במהלכם) יגרמו להחמרה בסימפטומים? 2. האם הטיפולים הנ"ל מסייעים משמעותית רק כאשר יש כאבים או שבמצבי היום כאשר הכאבים נעלמו כמעט לחלוטין ב"ה (פרט לזמן הווסת) והסימפטומים העיקריים הם התכיפות ותחושת הלחץ הבלתי פוסקת ומציקה, טיפולים אלו גם עשויים לסייע? 3. רופאת המשפחה שלי הציעה ליטול ציפרלקס לצורך ההתמודדות עם הדיכאון והחרדות. אני ביולוגית ומשתדלת להתעדכן במחקרים המתפרסמים בנושא מידי פעם. קראתי לאחרונה שלחולי IC לא מומלץ ליטול מעכבי ספיגת סרוטונין כי זה עלול להחמיר את הסימפטומים שלהם. רציתי לברר האם זה נכון ואם כן, מהן החלופות האפשריות במקרים כאלו אודה לתשובתך

22/02/2015 | 10:53 | מאת:

IC היא אחת הבעיות המאתגרות מבחינת טיפול מכיוון והמנגנון אינו ברור מספיק ולכן גם הטיפול יותר קשה. אם השגת שיפור מבחינת הכאב וכעת הבעיה הטורדת היא התכיפות הטיפול המקובל הינו טיפול בתרופות אנטי-מוסקיריניות המפחיתות את תחושת התכיפות. הטיפול הסטנדרטי בארץ הינו הזלפות חומצה היאלורונית הטיפול לכשעצמו וכן הקטטריזציה אינם גורמים להחמרה בתלונות. אך יש לזכור כי מטרת הטיפול הזה הוא טיפול בכאב ולא בתכיפות ולכן אם כרגע אינך סובלת מכאבים איני מוצא מקום לטיפול בשטיפות. טיפול בתרופות חוסמות ספיגת סרוטונין אינן אמורות להחמיר סימפטומים, יש נשים הנהנות משיפור בתלונות ויש נשים שהטיפול אינו עוזר ניתן לנסות ולראות השפעה ללא חשש לגבי השפעה על IC.