תכיפות במתן שתן בהריון

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

29/09/2011 | 02:29 | מאת: עכ

אני בשבוע 32 להריוני.סובלת מתכיפות במתן שתן ולחץ בשלפוחית. קמה לשירותים בלילה כל רבע שעה בממוצע. לעיתים בשל מס' טיפות שתן בלבד.הבעיה מפריעה לי לישון כבר במשך לילות שלמים. בדיקת תרבית שביצעתי יצאה תקינה.

29/09/2011 | 06:05 | מאת:

תלונתך שכיחה מאוד בשלבים אלה של הריון בשל הלחץ המופעל על שלפוחית השתן מהרחם הגדל ובייחוד אם ראש העובר מבוסס כלפי מטה. ממליץ על שתייה מוגברת ולנסות טיפול אנטיביוטי למספר ימים גם בהעדר תרבית שתן חיובית (כמובן באישור רופא נשים מטפל).

07/10/2011 | 04:36 | מאת: עכ

גם לאחר טיפול אנטיביוטי הבעיה לא עברה. התכיפות במתן שתן הינה כל הלילה ולכן מונעת ממני שינה. לקראת הבוקר התכיפות נרגעת ואז יש באפשרותי להירדם מעט.לפי חומר שקראתי הסימפטומים מתאימים ל- NOCTURIA. באמצעות איזה בדיקה מוודאים זאת ומה הפתרונות האפשריים לבעיה זו? האם יכול להיות קשר נוירולוגי? תודה