צניחת שלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

23/08/2014 | 18:31 | מאת: ענת

רופא המליץ לי על תרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן עקב צניחה של שלפוחית השתן מדרגה 2. שמתי לב כי מיד לאחר ביצוע תרגילים אלה דווקא אני מרגישה יותר את הבליטה של השלפוחית בחלל הנרתיק. אני חוששת שהתרגילים אלה דווקא מחמירים את המצב. האם התחושה של הבליטה היא בסדר או אכן תרגילים אלה מזיקים במקרה שלי? תודה רבה מראש על התייחסותך לשאילתי

14/09/2014 | 20:36 | מאת:

ייתכן מאוד ואת לא מבצעת את התרגילים היטב ובמקום לכווץ את שרירי רצפת האגן את פשוט דוחפת ועושה פעולה הפוכה. כדאי לברר את אופן ביצוע התרגול עם הפיזיותרפיסטית.