דלקת בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

03/08/2014 | 15:25 | מאת: רחל

שלום, אני בהריון בשבוע 37, עם סכרת הריון קלה (בערך 100 בצום והשאר תקין) היום נודע לי שיש לי דלקת בדרכי השתן וקבלתי מרשם לאנטיביוטיקה. השאלה שלי- האם מותר לי לצום השבוע בתשעה באב? (25 שעות - שני בערב עד שלישי בערב.) ואולי כדאי לי להתחיל את האנטיביוטיקה רק אחרי הצום?

13/08/2014 | 11:18 | מאת:

אמנם מאוחר אך בכל זאת אענה לך. קודם כל דלקת בדרכי השתן הינה מצב רפואי המחייב טיפול אנטיביוטי ולכן זה דוחה כל סוג של צום (תשעה באב, כיפור וכו'). מבחינת לצום: נשיחם בהריון מתייבשות מהר, ולכן מבחינת אכילה אין לי בעייה שלא תאכלי אך מבחינת שתיה את חייבת לשתות.