דלקת חוזרת בשלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

06/07/2014 | 21:21 | מאת: הילי

שלום. אני סובלת בצורה כרונית מדלקות בשלפוחית השתן (בדרך כלל קורה לי לאחר קיום יחסי מין עם החבר) עקב כך אני נוטלת המון אנטיביוטיקות (כל חודש וחצי יש לי דלקת) בבדיקה הנוכחית ישנה תוצאה שהיא Leucocytes (U) 25 והייתי מעוניינת לדעת האם זה חריג? ישנה צריבה קלה, שהצלחתי להשתלט עליה (על ידי שתיה מרובה, אבקת חמוציות, והתחלתי ליטול קפסולות שום) הרופאה מבלי להסתכל בבדיקת השתן רשמה לי צפרודקס 500 מ"ג (חשוב לציין כי לפני חודש וחצי היתה לי דלקת נטלתי צפרודקס ושבוע לאחר מכן חזרה הדלקת וקיבלתי זינט) איני מעוניינת ליטול את התרופה מכיוון שאני רוצה לתת לגופי להתגבר עליה. האם התוצאה Leucocytes (U) 25 גבוהה ואין דרך טבעית להפתר מהדלקת? תודה!

07/07/2014 | 18:32 | מאת:

יש הרבה עם דלקות בדרכי השתן מיד לאחר קיום יחסים. הטיפול בכך בד"כ הינו לקחת כדור אחד של אנטיביוטיקה מסודג אופלודקס או ציפרוקבסיון מיד לאחר קיום יחסים. כמובן שלאור עבר של דלקות בדרכי השתן רצוי לבצע ברור.

10/07/2014 | 11:26 | מאת: אושרת

במצב שלך, כשהדלקת כל הזמן חוזרת הייתי מנסה את הביו קראן (שילוב של תמצית חמוציות וחיידקים פרוביוטיים שאת שניהם את מכירה) לנשים. הפורמולה מיועדת לטיפול בדלקות בדרכי השתן, וחשוב לא פחות - מניעה!!! אני באופן אישי הרגשתי שמיץ חמוציות יעיל לי אבל מתוק מידי והורס דיאטות. וגם אני לא אוהבת להשתמש באנטיביוטיקה כי זה אומנם עוזר אך הורס את אוכלוסיית החיידקים הטובים.