רחם שרירני

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

02/03/2014 | 09:00 | מאת: שיר

שלום, אני בת 46, לפני כ 6 חודשים בערך נבדקתי אצל רופא נשים ונמצאו אצלי ברחם 2 מיומות תת סירוזיות, האחד: 8.23 על 7.86 ס"מ והשני: 6.67 על 5.12 ס"מ. אתמול עשיתי בדיקה במכון us והממצאים הם: גודל הרחם : (מ"מ)90x86x152 רקמת רחם: שרירני הודגמו שתי מיומות, אחת צוארית בגודל: 52x63 מ"מ והשניה תוך דופנית תופסת כמעט את כל הרחם ומסתירה את רירית הרחם בגודל 93x66 מ"מ, רירית הרחם: מוסתרת ע"י המיומה שברחם. עשתי גם mry ללא חומר ניגוד ורשום שככל הנראה מדובר בשרירנים, שאלה: אני חוששת ממאירות, האם כדאי לעשות גם בדיקת דופלר אגן קטן או שה mri מספק?

02/03/2014 | 19:18 | מאת:

אינני רואה כל שינוי מבחינת גודל הרחם. MRI לא ישנה דבר. הייתי ממליץ לך לעבור הערכה גינקולוגית טובה.