סכנות בבדיקת סי.טי

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

24/09/2013 | 17:58 | מאת: dana

שלום, אני בת 37 ועדיין לא ילדתי אף פעם. בבדיקה גילו אצלי ציסטה בקוטר 65 מ"מ ומיומה בפונדוס סובסרוזי 42 מ"מ וגם חיידק E-COLI בתרבית השתן . כמו כן באולטרסאונד בטן שעשיתי לפני זה גילו הרחבה של מערכת מאספת בכליה שמאלית וגם פוליפ בכיס המרה. 1)באולטרסאונד בטן שעשיתי לפני זה גילו אצלי הרחבה של מערכת מאספת בכליה שמאלית מה זה אומר" הרחבה של מערכת מאספת בכליה שמאלית" ומה השפעה של זה על כליות? 2)שלחו אותי לבצע סי.טי של בטן ואגן.האם הקרינה של סי.טי יכולה לפגוע איכשהו כשארצה בעתיד לללדת ומה הסכנות והשלכות מהקרינה למישהי שלא ילדה עדיין וסכנות בכלל בקרינה של סי.טי 3)שמעתי שקרינה של סי.טי יכולה לפתח גידולים סרטניים. האם זה נכון? 4)האם בדיקת mri של בטן בודקת את אותם דברים כמו בדיקת סי.טי. 5) האם דרך סי.טי או mri אפשר לגלות האם ישגדולים סרטניים כמו במקרה שלי האם מיומה היא סרטניית או פוליפ בכיס המרה הוא סרטני?

29/09/2013 | 08:12 | מאת:

1. רצוי לברר עם אורולוג. 2. לא. 3. לא. 4. לא. 5. בדיקות הדמייה מעלות חשד אך לא בודקות אם יש סרטן. בדיקת סרטן נעשית רק לפי בדיקה מיקרוסקופית של רקמה הנילקחת בניתוח או בביופסיה. רצוי להיות במעקב בשל הציסטה השחלתית אצל גינקולוג. בדיקת הבחירה לציסטה השחלתית היא US גינקולוגי ולא CT או MRI.