דם בשתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

23/09/2013 | 13:01 | מאת: אריאלה

אני בת 61. לפני כחודשיים התגלה אצלי דם בשתן 10 Microl. מאחר ואני עושה פעילות גופנית, חזרתי על הבדיקה לאחר מנוחה בת שבוע מפעילות גופנית. בבדיקה חוזרת התוצאה היתה 20 Microl. לפני כחודש ביצעתי בדיקת שתן לתרבית ללא ממצא פתלוגי. היום חזרתי שוב על בדיקת השתן לאחר הימנעות מפעליות גופנית במשך שבוע והתוצאה היתה 35 Microl. אני מבינה שיכולות להיות סיבות שונות לסימפטום של כדוריות אדומות בשתן החל מאבנים בכליות וכלה בהמצאות תאים ממאירים. אינני לוקחת תרופות היכולות להסביר דם בשתן. לפני מספר שנים עברתי ברור מקיף כולל ציסטוקופיה בעקבות דם בשתן בכמות נמוכה. הבדיקות היו תקינות. בעוד שבוע אני נוסעת לחו'ל למשך חודש ואני מאד לחוצה. מה השלב הבא בברור הרפואי והאם יש לי סיבות טובות לדאגה? להתייחסותך אודה

24/09/2013 | 08:31 | מאת:

תנסי לחזור על הבדיקה בלי כל הפרשה או דימום. לאחר ששטפת טוב (בזמן מיקלחת): לא לשפשף עם מגבת (לקחת את הכוסית הבייתה ולבצע זאת במקלחת לאחר שטיפה עם מים בלי ניגוב). אם שוב חוזר כך רצוי לגשת לאורולוג לבצע ציסטוסקופיה.