תרבית שתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

29/08/2013 | 14:52 | מאת: שרה

שלום. אני בת 64. חולת קוליטיס (ברמיסיה). מטופלת ברפאסל, ולאחרונה גם בחוקנים של רפאסל בעקבות דלקת בסיגמא. בעקבות תכיפות בשתן (לא תוך כדי מאמץ) נבדקתי ע"י אורוגניקולוג. הוא רשם תרופה בשם vasicare 5 מ"ג. ושלח אותי לבדיקת שתן ותרבית . בתרבית רשום C.F.U/mL >100000 Culture positive Citrobacter koseri . רציתי לדעת האם זאת הסיבה לתכיפות ובריחת שתן? ממה זה עלול להיגרם? האם עליי להפסיק לקחת את ה-vasicare ולקבל טיפול אחר? אני כמובן אגש שוב לגניקולוג (בשבוע הבא) אבל רציתי לדעת קודם.האם זה קשור לקוליטיס?

08/09/2013 | 09:53 | מאת:

התרבית מעידה על דלקת בדרכי השתן ואת זקוקה לטיפול אנוטיביוטי בהתאם לרגישות. הדלקת יכולה להופיע עם התסמינים שאת חשה. לדעתי יש קשר בין התדלקת לחוקנים.