גניקולוג- בדיקה

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

22/04/2013 | 01:25 | מאת: נננ

היי אני בת 14 והייתי רוצה לדעת איך מתבצעת בגיקה גניקולוגית קיימתי כבר יחסי מין והייתי רוצה לדעת אם אפשר שזו תהיה רופאה ולא רופא

26/04/2013 | 09:17 | מאת:

בדיקה גינקולוגית מתבצת במרפאה של רופא נשים באופן דיסקרטי. הרופא בודק בעדינות ע"י הסתכלות את פתח הנרתיק, הנרתיק ואת צוואר הרחם. בהמשך בבדיקה ידנית את גודל הרחם והשחלות והאם יש רגישות. ובסוף מבצע בדיקת אולטראסאונד בכדי לראות אם צורת וגודל הרחם והשחלות תקינים. כל הבדיקה אורכת כ- 2-3 דקות. הבדיקה מבוצעת רק בנשים ובנערות שמקיימות יחסי מין מלאים. את יכולה לגשת בהחלט לרופאת נשים במידה ואת מעוניינת.