בדיקה

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

20/04/2013 | 21:38 | מאת: אורטל

שלום דר רציתי לדעת מה בודקת בדיקת אורודינמיקה? והאם הבודק יכול לראות במחשב מתי באמת יש לחץ להשתנה או רק לפי תחושת המטופלת? אם המנבדקת לא בטוחה שהיא מרגישה שתן אבל אומרת שכן או שהיא לא יכולה להתאפק האם הרופא רואה זאת במחשב שזה נכון או שהתוצאה היא רק לפי הסתמכות על תחושת הנבדקת? תודה

21/04/2013 | 18:37 | מאת:

בדיקה אורודינאמית היא בדיקה הבודקת את תפקוש שלפוחית השתן בזמן מילוי ובהתרוקנות. היא בודקת את הלחצים השוררים בשלפוחית המתואמים לתחושות המטופל.