בת 80 רצה תכוף לשרותים

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

21/02/2013 | 22:11 | מאת: רננה

שלום רב לרופא הנכבד, אימי כמעט בת 80. בעדינות לא פעם התלוננה באוזניי שהיא רצה תכופות להטיל שתן. גם בלילה היא נאלצת לקום וכך כמובן ששנתה מופרעת, והיא קמה עייפה בבוקר וחוזר חלילה חשה עייפות רבה בשעת ערב, ולמרות שמתעניינת בתוכניות טלויזיה-, נוטה להרדם מולה. עוד מוסיפה היא, שבכדי למנוע הריצות התכופות לשרותים במהלך היום,היא מנסה להמנע מלשתות. אך......אליה וקוץ בה: בדיור המוגן בו היא נאלצת להתגורר, ממליצים על שתייה לפחות מספקת, וכך שוב רצה לשרותים. כך הבנתי ממנה, והבטחתיה שאכתוב לפורום המתאים בדוקטורס. מה ניתן להציע לה? לעודד את רוחה? העיסוק בקונפליקט, מטריד אותה, ולא כל שכן הריצות התכופות. לתשובתך המקצועית, המפורטת, הברורה והמהירה, אודה מאוד. בכבוד רב, רננה

05/03/2013 | 16:55 | מאת:

אימך סובלת ככל הנראה מבעייה מאוד שכיחה בגילה שנקראית שלפוחית רגיזה.רצוי ייעוץ אצל אורוגינקולוג.