ניתוח להרמת רחם תוך כדי ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

10/01/2013 | 14:50 | מאת: יעל

שלום רב, אני בהריון שלישי, מאובחנת עם צניחת רחם דרגה 2 מתקדמת (לאחר הלידה השנייה). בהתייעצות עם פרופ' מומחה נאמר לי שככל הנראה, לאחר הלידה השלישית אצטרך ניתוח להרמת הרחם. יש לציין, כי הצניחה פוגעת לי בחיי היום יום באופן משמעותי ואעשה את הניתוח בכל מקרה. שאלתי היא: בדר"כ הלידות שלי לידות רגילות אך האם על מנת להימנע מניתוח נפרד להרמת הרחם ניתן לבצעו תוך כדי ניתוח קיסרי או שבכל מקרה צריך ללדת ולחכות עד שאוכל לבצע את הניתוח להרמת הרחם? אשמח לתשובתך בהקדם. תודה יעל

10/01/2013 | 21:38 | מאת:

לא מבצעים את הניתוח לתיקון צניחה תוך כדי ניתוח קיסרי. ממליץ לך לידה רגילה - 3 חודשים לאחר הלידה לבצע הערכה ע"י אורוגינקולוג ולבצע את הניתוח המתאים ביותר עבורך.