קושי בהתאפקות לאחר לידה

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

04/01/2013 | 13:57 | מאת: שולי

שלום רב, ילדתי (לידה ראשונה) לפני כחצי שנה, עד היום אני מרגישה שיותר קשה לי להתאפק כהשוואה ללפני הלידה. כמו כן, בעת מתן שתן איני מצליחה "לעצור" את הזרם אם הוא חזק. האם מדובר בתופעה נורמלית שלאחר לידה, האם אימוני רצפת אגן באופן עצמי (פילאטיס למשל) יכולים לפתור את הבעיה, או שעלי לפנות לפיזיוטרפיה. בברכה.

09/01/2013 | 14:18 | מאת:

הלידה יכולה לשנות את תפקוד שלפוחית השתן. פיזיותרפיה של רצפת האגן בצורה מבוקת (לא פילטיס) יכולה לעזור.