דליפת שתן+רפיון של הנרתיק

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

23/12/2012 | 10:50 | מאת: אלונה

שלום, אני בת 47, נבדקתי אצל אורוגניקולוג שאיבחן ציסטוצלה דרגה 2 צניחת רחם דרגה 1 ורקטוצלה דרגה 1. עברתי טיפול פיזיותרפי ללא שיפור. מה זה אומר? ומה אפשר לעשות? תודה אלונה

23/12/2012 | 10:57 | מאת:

במידה ובריחת השתן הינה במאמץ, קרי בזמן שיעול, עיטוש, צחוק או קפיצה ובנוסף צנחיחת דופן קידמי של הלדן כפי שציינת רצוי לבצע ניתוח במידה ופיזיותרפיה לא עזרה. בניתוח שמים סרט דק שמונע את בריחת השתן וכן מתקנים את הצניחה. אין צורך לגעת ברחם או בדופן אחורי.