אורגזמה לאחר ניתוח TVT

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

05/12/2012 | 21:22 | מאת: שרונה

ראשית אני בת 37 נשואה באושר רב. עשיתי לפני חודשיים וחצי ניתוח להרמת שלפוחית ושמו לי "אביזר"TVT משהו כזה.. רשת. חשוב לציין שאחרי הניתוח לא היו לי כאבים באזור, לא היה לי בעיה עם ישיבה ארוכה / עמידה וכד' חזרתי לתפקד רגיל יום אחרי הניתוח, רגיל מלבד קיום יחסי אישות התפרים לאחר הניתוח לא נמסו כצפוי אלא רק לאחר חודש וחצי פלוס (כלומר אני עדיין מרגישה אותם בעברת אצבע במקום) הדימום נמשך קצת יותר מחודש. לאחר ביקורת ראשונה אצל המנתח הוא אמר להמתין כחודשיים לאחר הניתוח לפני קיום יחסי מין. (לפני הניתוח אמר לי חודש ובגלל ההחלמה האיטית אמר שאצלי זה יקח יותר) אחרי חודשיים הרמתי טלפון לרופא ושאלתי לגבי טבילה במקווה וקיום יחסי מין - הרופא המנתח אמר שכבר אפשר רק להיות עדינה. ניסינו פעם אחת וזה כאב לי. ניסינו אחרי שבוע אומנם לא כאב אבל ופה השאלה שלי: בחדירה עמוקה כואב. ללא חדירה כלומר רק בניסיון גמירה ממגע בדגדגן אין לי תחושה בכלל בקיצר אני לא מצליחה לגמור לא בחדירה ולא חיצונית. יש עוד משהי שחוותה זאת? מה אומרים הרופאים בפנל? אם הייתי יודעת שחיי המין שלי יתהפכו ב 180 מעלות לא הייתי עושה את הניתוח !!! ממש רע לי שלא טוב לי לקיים יחסים עם בעלי אהובי מכוון שהיינו מאד פעילים ומאושרים במיטה. אשמח לקבל כל תגובה !!!

18/12/2012 | 07:15 | מאת:

רצוי לדעת את סוג הניתוח המדוייק שעברת. האם בנוסף לסרט בוצע דבר נוסף?. התפרים שמשתמשים בהם הינם תפרים ניספגים ש"נעלמים" בממוצע בין חודש וחצי לחודשיים לאחר הניתוח. להגיד כי חיי המין שלך התהפכו ב- 180 מעלות לאחר ניתוח כזה לאחר פעם או פעמיים הינו מעט מוגזם מכיוון שגם לאחר חודשיים המקום עדיין רגיש, וכידוע בכדי להנות מיחסי מין יש צורך בגורמים רבים נוספים. אני מציע כי תעברי בדיקה נוספת גינקולוגית בכדי לראת כי הם אנטומית והן תחושתית ההחלמה מהניתוח תקינה, ולדעתי ככל שתתמידי בקיום יחסים התחושה ווהנאה מקיום יחסים תחזור ותשתפר.