צניחת שלפוחית השתן דרגה 1

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

19/04/2012 | 18:34 | מאת: שולה

לדר שלום רב! אני אחרי הפסקת הריון בשבוע 23. חודש לפני הפסקת ההריון התאמצתי מאוד בהטלת השתן- כשבועיים ימים. עד שהייתה לי עצירת שתן מוחלטת והייתי עשרה ימים עם קטטר. החוויה שעברתי היא חוויה טראומתית . אני שלושה חודשים לאחר ההפלה וברצוני לשאול כמה שאלות כדי להיות יותר בקיאה בהריון הבא המתוכנן: 1) האם זה שיש לי צניחת שלופוחית השתן דרגה 1 מחייבת שגם בהריון הבא יהיה לי קושי בהטלת השתן? 2) במידה וזה קורה ואין דלקת האם מותר ליטול אנטיביוטיקה שיכולה לעזור כדי למנוע עצירת שתן כפי שהייתה לי? 3) הבנתי שמה שהיה לי שהיתה עצירת שתן זה מין חסימה של גבנון קטן או בליטה שחסמה את השלפוחית בגלל שהתאמצתי בהטלת השתן ם , האם יש דרכים לטפל בזה כמו משחה או תרופה כלשהי? איני סובלת מעצירות כפי ששאלו אותי רופאים רבים שהיתה לי עצירת שתן. בנוסף מאז ההפלה אין לי שום קושי בהטלת שתן ובשני ההריונות הקודמים שלי לא סבלתי מקושי או מעצירת שתן. אודה לך על התשובות כדי שאהיה פחות חרדה בהריון הבא. בתודה. שולה

22/04/2012 | 11:19 | מאת:

1. לא, אין קשר. 2. במידה ויהיה דלקת אז לקחת, אין צורך לקחת אנטיביוטיקה מניעתית. 3. עצירת שתן יכולה להיות מסיבות רבות ולאו דווקא מה שציינת, כאמור אין טיפול מונע. להיות במעקב טוב במהלך ההריון הבא.

22/04/2012 | 19:16 | מאת: שולה

בהמשך לתגובתך לא הבנתי האם יש טיפול במהלך הריון כאשר העובר כלפי מטה ולוחץ על שלפוחית השתן עד שיש קושי בהטלת השתן? מהם הדרכים לטיפול, כאשר זה לא דלקת ?