צניחה של שלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

18/04/2012 | 20:52 | מאת: דנה

שלום רב, אני אחרי לידה שלישית. כשבוע לאחר הלידה הרגשתי גוש קטן בנרתיק. הרופא אבחן זאת כצניחה קלה של שלפוחית השתן(ציסטוצל). כיום אני 3 שבועות לאחר הלידה. האם שכיבה במהלך תקופת משכב הלידה אמורה לעזור לשפר את המצב? האם יש קשר בין הצניחה לחוסר איזון בבלוטת התריס (תת פעילות קלה)? אשמח לתשובותיך.

22/04/2012 | 11:25 | מאת:

צניחה קלה של שלפוחית השתן לאחר לידה יכולה להיות בדיקה נורמאלית. חשוב מאוד להעריך שוב כחודשיים עד שלושה לאחר הלידה, כי האנטומיה יכולה לחזור לנורמה. אין קשר בין הפרעה בבלוטת התריס למצב שתיארת.