דלקת בשלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

18/03/2012 | 11:57 | מאת: יערה

שלום רב, זה כשבוע וחצי שאני סובלת מכאבים וצריבות (לא חמורות) בעת מתן שתן. אני מרבה לשתות, לעשות שטיפות של מים חמים בפות, ואפילו לקחתי סדורל שהיה לי למשך מספר ימים (אך הפסקתי). אני מניחה שיש לי דלקת בשלפוחית השתן, אולם אני נמנעת מלקחת אנטיביוטיקה מכיוון שהדלקת מגיעה לי בתדירות לכמה חודשים ויצא לי לקחת אנטיביוטיקה לפני כ-3-4 חודשים. חשוב לי לציין שלאחר קיום יחסי מין אני מקפידה על נקיון האיזור, וכן במהלך היום יום השאלות שלי הן: 1. האם ישנו טיפול מונע וגם טיפולי בדלקות בשלפוחית שלא כולל אנטיביוטיקה? 2. האם זה "בריא", "תקין" לקחת הרבה אנטיביוטיקה בשנה? תודה מראש.

18/03/2012 | 12:52 | מאת:

הטיפול המונע מבוסס בעיקר על טיפול אנטיביוטי. תנסי חמוציות. כעת בעת הדלקת את צריכה טיפול אנטיביוטי.

30/04/2012 | 19:40 | מאת: איב

יערה גם אני סובלת מדלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן. אפשר לאמר אחרי כל פעם שמקיימת יחסי מין. כבר לקחתי טונות של אנטיביוטיקה וזה מאד מאד לא בריא והורס כל חלקה טובה בגוף. אם תשמעי על שיטה למנוע הדלקות מלבד אנטיביוטיקה, שתפי אותי. הרופאים לצערי לא ממש עוזרים