רפלוקס מסיבי אל מערכת מאספת

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

26/02/2012 | 23:01 | מאת: gali

לד"ר שלום!!! אני אמא לילדה בת שנה. הילדה כשהייתה בת 10 חודשים הותקפה בחום לא נורמלי אשר הגיע ל 41.5 מעלות. בהתחלה חשבנו שזה שיניים אבל הסתבר לנו שלא. לקחנו אותה לבית חולים ועשו לה שם בדיקות דם ושתן ובשתן מצאו דלקת ולקחו דגימה למעבדה ושם נימצא חיידק. היא טופלה באנטיביוטיקה 10 ימים (ceforal 150mg ). ושלחו אותנו לאורולוג לעשות בדיקות .הבדיקה נעשתה באסף הרופא ביחידת שיקוף הבדיקה ניקראת שיקוף שלפוחית השתן והשפוכה, מילוי רטרוגר די. תוצאות הבדיקה הן: כיס השתן בעל קיבולת וצורה תקינה, הודגם רפלוקס מסיבי של ח.נ אל מערכת מאספת משמאל. הרחבה משמעותית של האגן וגביעים עם הבלטה של גביעים חיצונית. שופכן מורחב ומפותל. לאחר התרוקנות שארית שתן קטנה בכיס השתן. ברצוני לדעת על מה מדובר ומה עלי לעשות בהמשך והאם זה מסוכן לילדה? נ.ב הילדה נולדה עם מערכת מאספת כפולה בצד שמאל

04/03/2012 | 09:14 | מאת:

את צריכה לקחת את ביתך לבדיקת אורולוג ילדים.