חסימה בשופכן השמאלי לאחר ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

20/02/2012 | 11:20 | מאת: דואגת

שלום, לפני שבוע ילדתי את בני ה- 3 בניתוח קיסרי כמו את שני בניי. יומיים לאחר הניתוח חשתי בכאבים עזים במותן שמאל. לאחר בדיקות וצילומים התברר כי הכליה השמאלית שלי נפוחה מאוד והחדירו לי צינור דרך הגב כדי לנקז את השתן לתוך שקית איתה אני מתהלכת עד היום. אני עדין עוברת בדיקות וצילומים והתגלה כי אין מעבר של שתן מהכליה לשפוחית השתן כי נוצרה בצקת סביב השופכן שסותמת את המעבר. מה הפתרון לכך? האם חייב התערבות ניתוחית לפתיחת השופכן? האם זה יכול להשתחרר מאליו עם הזמן? ואם השופכן נקשר בטעות במהלך הניתוח קיסרי כי הניתוח נמשך זמן רב בשל דימומים והידבקויות? ואם נקשר - האם הקשירה היא באמצעות תפר מומס או שחייבים לנתח ולפתוח את הקשר? אני חייבת תשובות, אני עדין מאושפזת, כל המשפחה דואגת, ילדיי צריכים אותי, הברית ביום ד' הקרוב...

24/02/2012 | 13:47 | מאת:

במצב אותו את מתארת יש צורך בניתוח חוזר של פתיחת מקום החסימה ותפירה מחודש של הצינור המוביל שתן מהכליה אל שלפוחית השתן.

26/02/2012 | 09:21 | מאת: דואגת

השאלה שנשאלת מה הדחיפות לביצוע ניתוח כזה? אני אחרי ניתוח קיסרי וטרם החלמתי ממנו. האם כדאי להמתין להחלמה מלאה מהניתוח הקיסרי או שרצוי לעבור את הניתוח של השופכן?

26/02/2012 | 09:33 | מאת: דואגת

לאחר התדיינות והתייעצות עם האורולוגים בביה"ח בו נותחתי, יש להמתין 3 שבועות עם הצנתר והשקית שמחוברים דרך הגב שלי לכליה כי יש סבירות של 50% שהסתימה תשתחרר מאליה ויתכן שלא אצטרך התערבות ניתוחית.

26/02/2012 | 09:42 | מאת:

אין לי מה להוסיף. ככל הנראה זה דבר הנכון שיש לעשות מבחינתם.