האמנם דלקת בדרכי השתן???

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

26/12/2011 | 17:49 | מאת: דנה

ערב טוב..אני בת 39 וסבלתי לראשונה מדלקת בשתן לפני שנתיים וחצי לערך..טופלתי בזמנו בציפרודקס שגרם לי לאלרגיה ומאז אני לא מקבלת שום תרופות ממשפח הציפרו.. מאז הדלקת שמסתדר שהיה חיידק שהוא דיי שכיח בבה"ח ואין לי הסבר איך חטפתי אותו מאחר ולא נכחתי שם כלל. ומאד עד היום הנני לוקחת כדורי חמצויות כל יום.. לפני שבועיים החלו לי כאבים במתן שתן ממש על ההתחלה עשיתי בדיקת סטיק מהירה שהראתה שכנראה יש דלקת ונשלחתי לעשות תרבית שמשום מה יצאה שלילית..בינתיים בזמן הזה קיבלתי זינט לשבוע.. הרופאה טענה שכנראה זה גניקולוגי. והכל היה טוב עד יום שישי לערך כשהשתן של הבוקר היה קצת חריף , התקשרתי לרופאת המשפחה שאמרה שככה זה השתן המרוכז של הלילה אבל לי עדיין זה לא היה בגדר הנורמלי שאני רגילה אליו...למחרת בצהריים כבר הרגשתי שהדלקת שלא היתה חזרה שוב.. ולכן הלכתי לרופא נשים שיבדוק אותי ויגיד לי אם אכן זה גניקולוגי..הרופא בדק בדיקה וגינלית רגילה ואל ראה משו יוצא דופן וטען שזה דלקת .. משם הלכתי למרפאה שלי ועשיתי בדיקת שתן ותרבית. ןוקיבלתי סידורל לשיכוך הכאבים..עלי לציין שהכאבים הם בעת מתן השתן ואחרי שמתסיים..אין כאבי בטן ..אלא רק כאבים באיזור יציאת השתן.. הרופאה אמרה שנחכה עם התרבית כדי שתדע מה לתת לי ...בינתיים הגיעו התוצאות בערב של השתן ושם זה הראה שיש לי 250 ליקוציטים ולגבי הכדוריות דם האדומות היה כתוב 33/ul/ רופאת המשפחה אמרה שזה נורמלי..כאן כבר לא הבנתי כלום..יש לי דלקת או אין כי התחושה היא איומה..כל רגע שיורתים..כל רגע כואב להוציא שתן ואחריו... בינתיים קיבלתי כבר את התשובה של התרבית שיצאה שלילית שוב..וכאן כבר ממש לא הבנתי כלום- הרופאה אמרה זה גניקולוגי..והממליצה לי ללכת לאורוגניקולוג... אני הזמנתי תור אצלו אבל התחלתי לחשוש אולי זה משו אחר - קשור למחלות מין - למרות שאין כלום לבן זוג אבל עדיין ..כאבים במתן שתן זה אחד מסימפטומים לא? בכל אופן..אני שותה חמוציות, לוקחת סידורל ואין לי מושג מה יש לי בכלל... מצטערת על כל הרומן שיצא לי פה אבל אשמח לקבל תשובה.. תודה דנה

26/12/2011 | 17:51 | מאת: דנה

שכחתי לציין שרמת הph היא 5.5 והמשקל סגולי 1.011 ועדיין לטענת רופאת המש]פחה זה נורמלי

26/12/2011 | 17:58 | מאת:

התמונה שאת מציירת מתאימה לדלקת בדרכי השתן. גם אם התרבית שלילית את זקוקוה לטיפול אנטיביוטי. בכל מקרה השלימי את הברור אצל אורוגינקולוג.

26/12/2011 | 18:31 | מאת: דנה

תודה רבה על התייחסותך אל גם אם אין דלקת אני מריכה אנטיביוטיקה..אם כן איזו? הרי אני רגישה לציפרודקס..ומה אני עושה עדיין לעת עתה עם הכאבים שיש לי...?? האם אורגניקולוג יוכל לתת לי אנטיביוטיקה?