דלקת בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

19/12/2011 | 15:39 | מאת: אני

שלום רב, לפני כשבועיים פניתי לרופא נשים עקב תחושת אי נוחות ועיקצוץ בפות. מאחר ואני בתולה, לא בוצעה בדיקה פיסית אלא תשאול בלבד. ההשערה הייתה שמדובר בדלקת/פטריה בנרתיק וקיבלתי קרם למריחה למשך שבוע. במקביל, ביצעתי בדיקת שתן+תרבית. התוצאה היא דלקת בדרכי השתן. אני מניחה שזו דלקת קלה כי חשתי שמעט שורף לי בעת מתן שתן, אבל הפרשות רבות היו וישנן (מימיות בצבע צהוב-ירוק) וחל בהן שיפור קל, למרות שאתמול ההפרשה הייתה בצבע ורדרד בבוקר ובערב בלבד ובמהלך היום צהובה...(אולי בגלל השימוש באנטיביוטיקה "אזניל"..?) שאלותיי הן: 1.האם יש קשר בין ההפרשות לבין הדלקת בשתן? מדוע הן אינן מפסיקות? כבר עברו שבועיים... הן התמעטו מעט אך עדיין קיימות. 2. מהן הסיבות לדלקת בשתן? האם ייתכן ונדבקתי משהייה בג'קוזי או בריכה? 3. קיימתי יחסי מין ללא חדירה, האם זו גם יכולה להיות סיבה...? 4. האם מומלץ לחזור שוב לרופא הנשים לבירור פשר ההפרשות או שזה אופייני למצב? אודה למענה לכל השאלות. זה מאוד חשוב לי. תודה רבה רבה!

20/12/2011 | 11:05 | מאת:

1. כן יכול להיות קשר בין 2 המצבים. 2. הסיבה העיקרות לדלקת בדרכי השתן היא הדבקות מסיבות שונות מחיידקי מעי. 3. קיום יחסים אינו גורם לדלקת מעין זו. 4. לדעתי את חייבת לחזור לרופא נשים ולהיבדק היטב כי ייתכן וזו לא דלקת אבדרכי שתן אלא דבר אחר.

21/12/2011 | 09:59 | מאת: אני

שוב שלום, תודה רבה על התגובה. מצ"ב את תוצאת בדיקת התרבית (לא בטוחה מה בדיוק צריך לציין, אך אנסה לנחש..) רופא המשפחה טען כי קיימת דלקת בדרכי השתן, ונתן לי "אזניל" ל-3 ימים: streptococcus agalact. group B Leucocytes ur. 500 leuk./ul ph 5.5 protein ur 30 mg/dl erythrocytes 0.06 mg/dl sediment rdc 12 hpf sediment wbc 607 hpf SG 1.03 מקווה שהכל כאן. תודה רבה!