שאלה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

06/09/2011 | 16:32 | מאת: יאושה

היי. קודם כל, מזל טוב על פתיחת הפורום החדש. אני סובלת מאכילה רגשית כבר תקופה ארוכה. ניסיתי כבר הכל כדי להימנע מכך ולהפסיק, אך ללא שום הצלחה או התקדמות ולו המזערית ביותר לשינוי והקלה. הלכתי לטיפולים, שלא הועילו כלל. אני כל-כך מיואשת, ואיני מה ניתן לעשות שלא עשיתי. אני מתחילה לחשוב שהבעיה הולכת להיתקע איתי לנצח, וזה ממש מתחיל להפחיד ולהלחיץ אותי - מה שכמובן מרחיק אותי מפתרון. אולי אני באמת נשמעת דרמטית מדי - כמו שכמה מטפלים כבר הספיקו להגיד לי. יצא לי כמה פעמים לשמוע מהם שמה שאני חווה זה לא נורא כל כך כמו שאני מתייחסת לזה, אבל באמת שאני מאד מתוסכלת ואובדת עצות. זו בעיה שמטרידה אותי עד מאד, ואולי לאחרים זה נראה לא רציני, אך בשבילי זה מטרד חונק ומתיש מכל בחינה. מה עושים?

אני מבינה את התסכול שאת חווה, וזה אולי נשמע לאחרים "דרמטי", כפי שאת אומרת, אבל אין וויכוח עם העובדה שככה את חווה את הדברים.. מאחורי אכילה רגשית יש תמיד סוג של 'הגיון' שצריך להבין ולגלות אותו, כדי להצליח לעבוד עליו וגם ולהיפרד ממנו. את התהליך הזה בדר"כ צריך לעשות במסגרת טיפול (שילוב של רגשי ותזונתי גם יחד). כדאי לך למצוא את הדרך שמתאימה לך, ואולי באמצעות סוג אחר של טיפול מזה שהתנסית בו עד היום. בהצלחה! קרן, מטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה