בעיות במשפחה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

09/04/2012 | 17:21 | מאת: אובדת עצות

שלום עדי וקרן, הייתי רוצה להתייעץ איתך לגבי בעיה ממושכת במשפחה הגרעינית שלי. בבית, 3 ילדים (אח נפטר לפני שנה וחצי), אני נשואה והשניים האחרים גרים בבית- אחות בת 27 ואח בן 22. הבעיה המרכזית (או הבוערת ביותר כרגע) היא עם אחותי. במשך כמה שנים היא אוכלת ארוחה אחת ביום, בשעות הערב (עד אז היא לא רעבה), מאוד מאוד בררנית באוכל (לדוגמא, אם יהיה קצת יותר שמן ממה שמוכנה או שהמזון יהיה מבושל מידי או יתבשל מוקדם מידי או שתמצא שערה בסלט), לא תסכים לאכול אפילו במחיר של עוד יממה ללא אוכל). היא מאוד רזה ונראית די חולה. ברור לכולנו שיש כאן הפרעת אכילה, אך היות והיא מתפקדת (עובדת ומצליחה בעבודתה) אנחנו "נחים על זרי הדפנה" ומשכנעים את עצמנו שאולי היא בעצם בסדר (מבחינה רפואית, בדיקות הדם שלה תקינות, מקבלת מחזור, סבלה מספר רב של פעמים מחיידק בקיבה). חשוב לי להוסיף שהבעיה איתה אינה נגמרת כאן- בעקבות כל העניין שלה עם האוכל והחולשה הכללית ממנה היא סובלת בסוף יום העבודה, הוריי כל הזמן סביבה, משתדלים להכין לה לאכול כשמגיעה מהעבודה ובכל זאת התלונות שלה לא פוסקות. אדרבה, היא מרשה לעצמה לדבר אליהם בזלזול, להשפיל ולקלל אותם במילים שהדף אינו סופג. אינני מסוגלת אפילו לפרט את הרגעים בהם היא משתלחת בהוריי. בכ"ז אני כותבת דווקא היום מאחר ובהתקף האחרון שלה (שהוצת בעקבות כך שאמי נכנסה לחדרה וניקתה אותו, כן זו האמת) היא פשוט התחילה לצרוח, ולבכות, ולקלל ולאיים ואמרה שהיא עומדת למות, שכואב לה הלב ועוד דברים מפחידים בסגנון הזה. אני כותבת את הדברים ומזדעזעת מחדש. מצד אחד אני מאוד כועסת עליה על התנהגותה, מצד שני אני דואגת לה מאוד! אשמח לשמוע את דעתך. האם זו אנורקסיה? והאם יש הפרעה שיכולה להסביר התקפי שגעון מהסוג הזה? תודה מקרב לב.

שלום לשאלתך האם מדובר באנורקסיה לא ניתן לענות בלי לפגוש את אחותך ולערוך אבחון מעמיק, אך השילוב של התנהגות האכילה של אחותך, התפרצויות הזעם, החולשה והכאבים מהם סובלת, בהחלט מעידים על כך שמדובר בבעיה "ממשפחת" הפרעות האכילה. אני יכולה להבין את רגשות הכעס אותם את חווה סביב התנהגותה אך יש לזכור כי התנהגות אכילה מדליקה נורה אדומה למצוקה רגשית ובעצם מאחורי כול הפרעת אכילה קיים סוג של "הגיון" שצריך להבין ולגלות אותו, כדי להצליח לעבוד עליו וכמובן להפסיק ולהיפרד ממנו... נשמע שאחותך זועקת לעזרה ולכן הייתי ממליצה לך לסייע לה לפנות למקום טיפולי המתמחה בהפרעות אכילה. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

מנהלי פורום הפרעות אכילה