הפרעת אכילה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

07/02/2012 | 23:56 | מאת: חיים

שלום רב , חברה שלי בת 22 והיא סובלת מהפרעת אכילה , ההפרעה כוללת הרגשה רעה לגבי עצמה ולגבי המראה שלה. סדר אכילה לא מסודר (יכולה לא לאכול כמעט כלום ימים שלמים ואז לאכול כמויות גדולות) . אבל הדבר שהכי משפיע עליי וכומבן עליה לרעה זה הדיכאונות הקשים שהיא נכנסת עקב הדבר הזה . לדוגמא : יכולה להיות מנותקת ואדישה לכל מה שסובב אותה , לא מעניין אותה כלום היא מרגישה חסרת אונים וטיפשה. היא הקיאה בעבר את מה שאכלה בשביל לרדת במשקל , כיום היא הפסיקה אבל יש לפעמים קטעים שזה קורה שוב. הדיכאונות חוזרים לעיתים קרובות - מתוסכלת ומרגישה רע מאוד עם עצמה - בעבר טופלה אצל פסיכולוג. נמצאת כרגע במשקל תקין ביחס לגובה . השאלה שלי היא איך אני יכול לעזור לה אפילו אם זה ברמה הכי בסיסית? כי אני מאבד כיוון לגמרי ולא יודע איך לתפקד במצב כזה... תודה

שלום, נשמע שאתה מחפש דרך להגיע ולעזור לחברתך.. ידוע שהפרעות אכילה משפיעות, מלבד מעל אכילה/ משקל/ דימוי גוף/ טורדנות וכד', גם על יכולת התפקוד הפיזי והרגשי, ובין השאר גם על היכולת ליצור/ לשמר קשרים.. אתה כחבר, מרגיש כנראה את ההשלכות האלה.. כחבר- ההמלצה הטובה ביותר שלי אלייך היא להישאר ח-ב-ר. נורא בקלות חברים הופכים להיות 'מטפלים', והתהליך הזה- לא באמת מיטיב עם אף אחד מהצדדים. כח-ב-ר, חשוב שתגלה אמפתיה, אבל שלא תוותר עליה כחברה, ולכן גם לא על כל מיני 'דרישות בסיסיות' שיש מחברים/בני זוג (והאיזון בין הדברים הוא אכן מאד עדין..). חשוב שחברתך תוכל לראות (גם דרכך) איך הפרעת האכילה משפיעה על חייה, מחבלת לה בהם, ואיך הופכת להיות משהו אחד מזה המוכר, והאהוב. מציעה לך גם לנסות לעזור לה לפנות לטיפול- תזונתי ורגשי. בהצלחה, קרן בלומנטל-יניר, מטפלת באמנות.

18/04/2012 | 16:53 | מאת: חני

מה אפשר לעשות כדי למנוע אכילה מטורפת בלילה.מיד אחרי ארוחת הערב אני שוב רעבה

מנהלי פורום הפרעות אכילה