ריספרדל

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

20/01/2012 | 12:20 | מאת: אנורקסיה

שלום! לאחרונה התחלתי לטפל באנורקסיה, ולפני שבועיים התחלתי לקחת 0.25 מ"ג ריספרדל שעלה לאחר שבוע ל- 0.5 מ"ג. נאמר לי כי המינון לא אמור לעלות על 1 מ"ג. נאמר לי שזה אמור "לסדר לי את המחשבה" ולתקן לי את החשיבה המעוותת שיש לי. נאמר לי ש"כעבור חודש נראה אם יהיה לך קל יותר לשתף פעולה עם הטיפול ולעלות במשקל". לא נמסרו לי מי-יודע-מה יותר פרטים לגבי ההשפעה של זה ומה שנמסר נשמע לי מעורפל למדי ולא מספק. אני חושבת שלא הבחנתי בהשפעה מסוימת של זה עלי עדיין. בעקבות אלו אני רוצה לשאול - איך זה אמור להשפיע עלי? אפשר תיאור מדויק? מה זה אמור לעשות בסופו של דבר? איך זה צריך לעזור לי? לא נעים לקחת תרופה ללא שמץ של מושג מה ההשפעה שלה עלי...

שלום, ראשית, אני מסכימה עם כך שקשה ליטול תרופה שלא מבינים את מטרותיה והשפעותיה.. ולכן, מציעה לך להתייעץ עם מי שרשם לך את התרופה, לשאול את כל שאלותייך ולהבין. זה יסייע בהצלחת הטיפול. שנית, טיפול תרופתי שכזה בדר"כ מסייע בהפחתת החשיבה הטורדנית והנוקשה המאפיינת הפרעות אכילה, וכן בהפחתת החרדות השונות הקשורות באוכל, משקל ודימוי גוף. כנראה בגלל זה נאמר לך שבהמשך "יהיה לך יותר קל לשת"פ..". כמו שציינת, לטיפול תרופתי לוקח זמן עד שהשפעתו ניכרת, ולפעמים הדבר דורש את מציאת המינון המתאים. בהחלט נכון לחכות כ3-4 שבועות עד לקבלת ההשפעה הרצויה (ולכן עלייך להיות סבלנית ולחכות). אני מקווה שהבנתי נכון ושבמקביל לטיפול התרופתי, את מטופלת גם בטיפול תזונתי ורגשי- כי הטיפול התרופתי בהקשר הזה הינו טיפול תומך לתהליך (כמו סוג של דחיפה מאחור למישהו שמטפס על הר גבוה..). בהצלחה, קרן בלומנטל-יניר, מטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה