שאלה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

07/09/2011 | 19:29 | מאת: דנה

שלום. יש לי שאלה קצת מוזרה. נכון נוצרים בגוף שלנו סימני מתיחה/ השמנה? אז בזמן שזה קורה לי אני ממש מרגישה את זה...באותו הרגע בדיוק. כמו זרמים כאלן קטנטנים במקומות שזה קורה. רציתי לדעת אם יש דבר כזה? כי שאלתי את כל החברות שלי וכולן הסתכלו עלי כאילו ברחתי מאיזו מחלקה סגורה...באותו הרגע שזה קורה, אני מעסה את זה או משפדפת את את המקום עד שזה עובר....אני מקווה שהבנתן אותי ולמה שהתכוונתי. תודה רבה

שלום דנה ראשית עלי לציין שסימני מתיחה נוצרים בשכבה הפנימית של העור, מדובר בקרעים שנוצרים עקב חוסר יכולתו של העור להתאים את התחדשותו לקצב גדילת הגוף. כאשר הגוף גדל במהירות העור שאינו מספיק לייצר רקמה חדשה, נמתח ונקרע. כיוון שכפי שציינתי תהליך זה מתרחש בשכבה הפנימית של העור אנו לא מרגישים זאת... אני מניחה שלא סתם בחרת לשאול את שאלה זו בפורום העוסק להפרעות אכילה. סימפטום שכיח ביותר בהפרעות אכילה הינו עיוות בדימוי הגוף. עיוות בדימוי הגוף מתרחש כאשר התפיסה לא תואמת את המציאות, ובדר"כ התפיסה היא זאת שיותר חשובה ומשפיעה לעומת המציאות. דימוי גוף מעוות מוביל להערכה עצמית ירודה, להתעסקות יתר סביב צורה ומשקל ועוד... עדי מילר דיאטנית קלינית

08/09/2011 | 09:21 | מאת: דנה

הי עדי, קודם כל, תודה רבה על התשובה :) אבל..אני נשבעת לך שאני מרגישה בגוף מתי שאני משמינה...כשזה קורה לי, זה תמיד אחרי שאני אוכלת וזה בא והולך למשך כמה שעות.. אני לא יודעת איך להסביר את זה..אבל אני באמת מרגישה את זה פיזית בגוף, ממש באותו הרגע... בקשר לתפיסת דימוי גוף שאמרת (את בעצם התכוונת שאני מרגישה את הדברים האלו כי תפיסת הגוף שלי היא לא נורמלית?)..אני שוקלת 55 והגובה שלי הוא 1.70. אני כרגע בדיאטה..שהיא אכילת ארוחה אחת בלבד ביום, בין השעות 6-7 בערב. מעבר לזה אני לא מכניסה שום דבר לפה מלבד מסטיקים ושתיה. אני מודעת ומבינה את זה שאני רזה..אבל אני רוצה לרדת עוד 2-3 קילוגרמים ואז אני אעצור את זה.. תודה!

מנהלי פורום הפרעות אכילה