הפרעות אכילה חמורות.

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

09/12/2011 | 20:11 | מאת: אלמונית

היי,אני בת 20 ואני סובלת מהפרעת אכילה חמורה..אני מודעת להפרעה הזו למרות שלא נבדקתי או הלכתי למטפלים מומחים וכאלה.. לפני שנה שקלתי 64 קילו ולקחתי את עצמי בידיים ועשיתי דיאטה והמון ספורט בחד"כ..תוך חצי שנה הורדתי 10 קילו ועד לפני חודשיים עליתי 2 קילו והיום אני על 56.אני יודעת שהמשקל לא קובע אלא מבנה הגוף,אני עושה כמעט כל יום כפיפות בטן ומנסה לאכל 3 אכולות מצומצמות ביום כדי לא לחזור למשקל ולהשמין כמו שהיתי אז,אף פעם לא חשבתי על להקיא ואני גם לא יעשה זאת אבל אני סובלת מההפרעה הזאת שזה כבר מפריע לי להתעסק בדברים ביום יום..מה לעשות?

09/12/2011 | 20:12 | מאת: אלמונית

אני חייבת לציין שהקיבה שלי גם הצטמקה ואני לא יכולה לאכל בכמויות שאכלתי אז..

מצטרפת לדבריה של עדי, ורוצה להוסיף: מניסיוני, דיאטה (שיכולה להיות לפעמים רצויה ומבורכת) שמאבדים עליה שליטה והופכת למעשה להיות "הפרעת אכילה", לא מאפשרת עצירה במשקל מסוים, ו"משכנעת" שרק אם נרד "עוד קצת" הכל יהיה בסדר.. ולכן, חשוב לקבל עזרה- הן כדי להגיע למשקל רצוי (שהוא לא בהכרח זה שהיינו בו קודם), והן כדי להבין את המניעים הרגשיים שבגינם אנו מתפתים לחשוב ש"רק עוד קצת ויהיה בסדר".. בהצלחה, קרן בלומנטל יניר, מטפלת באמנות.

שלום אני שמחה לשמוע שאת מודעת לבעיה ומתחילה להכיר במחירה. במצב זה מומלץ להתחיל בטיפול שמשלב ייעוץ תזונתי וטיפול רגשי, כדי שניתן יהיה לטפל במקור הרגשי ולפתח מיומנויות התמודדות יעילות יותר עם המצוקה הרגשית, ובמקביל לפתח דפוסים של אכילה נכונה ומאוזנת יותר. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

מנהלי פורום הפרעות אכילה