עלייה קשה במשקל לא הגיוני

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

10/01/2016 | 23:33 | מאת: gili

שלום משקלי הוא 53 וגובה 1.61..... השבוע ביליתי בחופשה במשך 5 ימים של אכילה מרובה מאוד של המון מאכלים וכמות מוגזמת של פחמימות ...מרגישה נפיחות בבטן ובירכיים...הבגדים צמודים עלי מאוד והכל לוחץ והבטן הפכה לכרס....הייתכן שעליתי 5 קילו בחמישה ימים של אכילה ללא גבול? מרגישה את זה בגוף מאוד...זה הגיוני וכיצד אוכל לחזור למשקלי הקודם?!?

שלום, יתכן כי עלית במשקל בתקופה קצרה אם האכילה היתה מאד שונה מהרגיל ומוגזמת לדברייך.. (לא בטוח ש5 קג, אבל אולי זה לא כלכך משנה- כי מה שמשנה היא התחושה שלך). על מנת לחזור למשקלך הקודם צריך לחזור לאכילה מסודרת. התחושה הגופנית הלא נוחה שאת מתארת נשמעת מאד לא נעימה, ואינני בטוחה אם קשורה רק לעלייה פתאומית וחדה במשקל, או שהיא יותר סובייקטיבית. אם זה אכן כך- כדאי להקדיש תשומת לב לנושא (דימוי גוף, דימוי עצמי). בהצלחה, קרן בלומנטל יניר, פסיכותרפיסטית מטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה