איך להתמודד עם אדם שמשמין ומסרב להכיר בכך?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

23/08/2015 | 14:18 | מאת: יותם

שלום, אני מקווה שהפורום מתאים לשאלה/בעיה שאציג. בת הזוג שלי, אף פעם לא היתה רזה גם כשהכרתי אותה, וזה בסדר גמור. מאז שהכרתי אותה, כשלוש שנים, היא מעלה במשקל באופן עקבי. אני מתחיל לדאוג לבריאות שלה. במידה וזה ימשך כך, אני חושש שזה כבר יפגע באיכות החיים שלה, ובקשר שלנו. נסיונות לשוחח איתה בעדינות על הנושא, נגמרים בריב ובחוסר הכרה שלה שיש בעיה. היא לא מוכנה להשקל, כי היא לא מאמינה במשקל ובBMI כמדד אמין, מאשימה אותי באימוץ אידיאל הרזון הפגום של תעשיית האופנה, מביאה לי מחקרים מהאינטרנט על אנשים רזים שהם 'שמנים סמויים' ואחוזי השומן שלהם גבוהים כאינדיקציה לכך שמשקל לא רלוונטי לבריאות. ותוך כדי הכל, מסרבת להכיר במה שאני יכול לראות בעין - היא עולה בהתמדה במשקל. היא לא עושה פעילות גופנית פרט לאימון פילאטיס בודד בשבוע. אני לא יודע איך לגשת אליה ואיך לדבר איתה על הנושא. אני מסביר לה שהדאגה שלי היא בריאותית ולא קשורה לאסתטיקה, אני אוהב אותה ונמשך אליה. אבל אני דואג מהעתיד. אשמח לעזרתכם

שלום, מבינה את דאגתך לבת הזוג, הן במישור הבריאותי (שלה) והן במישור הזוגי (שלכם). זו באמת משימה מסובכת.. אדם שמסרב להכיר בבעיה שיש לו- יהיה מאד קשה לשכנע אותו לפעול כדי לפתור אותה. בכל תחום, ובוודאי בתחום העדין כל כך הזה. נדמה לי שאולי מה שיכול לעזור הוא להמשיך בכיוון של מעשיך עד כה, בדגש העובדה שמה שחשוב לך מאד הוא להצליח לקיים שיח ישיר, כנה ואמיתי עם בת הזוג שלך, ולכן חשוב שתהיה מסוגל לדבר, ושהיא תהיה מסוגלת להקשיב, לכל דבר, כולל בתחום הזה. בנוסף, חשוב לדעת שהשמנה אכן נובעת לעיתים קרובות ממצב נפשי/רגשי (כשנשללות כמובן כל ההיתכנויות הפיזיולוגיות): מתח, חרדה, דיכאון, וגם רגשות פחות דרמטיים מאלה יכולים לגרום לה. יכול להיות שניסיון לדבר על מה שעומד מתחת לעלייה במשקל הוא כיוון שיועיל... בסופו של דבר, רק בת הזוג שלך תוכל להחליט ולהכריע איך ומה היא עושה עם גופה, זה בשליטה שלה. עם זאת, לפעמים צריך לזכור שעלייה במשקל היא בדיוק ההיפך משליטה.... בהצלחה, קרן בלומנטל-יניר, פסיכותרפיסטית מטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה