בעיה עםקשיש ועיכול ואכילה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

08/11/2014 | 09:45 | מאת: עירד

איך להתמודד אב בן 79 אדם נוח וטוב! אבל מאז שאימי נפטרה מספר שנים הבנתי שהוא מכור ליציאות עם מכשיר בידן הוא פיתח תלות הבעיה החמירה עם מספר מקרים של חוסר שליטה בצרכים! אבל למעשה מסתבר שזו תוצאה ולא הבעיה! אלך לסוף הוא בעצם איבד לדעתי את הרפלקס של עשית צרכים בגלל מכשיר הבידן שנותן לו שליטה על התרוקנות. גילתי את זה כאשר היה מאושפז בבית חולים הוא חיפש בידן ולא היה ואז הכל הסתדר יציאה נורמלית שבתחילתה טבעית מעט קשה ואז רגילה. כיוון ששה בבית חולים אז פחד העדר והצורך להתרוקן לפני יציאה מהבית פחת ותוך כמה ימים בלבד הרפלקס חזר! עכשיו חזר הביתה ושוב אותו מעגל. בנוסף הפחד שלו מהעדר התרוקנות מביא אותו לבקש אוכל רך שלמעשה אין צורך בזה יש חו מערכת עכול תקינה שתי יציאות ביום בלי כל עזרים! המעגל של הבידן יושב על הפחד שלו מיציאה כביכול קשה ובעצם מביאה את אובדן הרפלקס עם תזנוה תקינה אורז תפוחי אדמה עוף ירקות הכל תקין. הבידן טוב רק לעזרה בניקוי מים לאחר יציאה אבל זה הפך להתמכרות כפי שציינתי. האם כדאי לנתק את הבידן? מה לעשות זה מעגל סגור כי השימוש בבידן מביא לחוסר שליטה וזה מביא לחץ ושימוש יתר. הוא לא מבין אנטומית את הדברים והוא מתקבע ברעיון שנראה לו נכון וזהו! אסור ו דברי חלב רכים והנה הוא מבקש ומציין שזה מרכך את היציאה. האור היחיד בכל הספור הוא שבאשפוז התגלה שאין בעיה עם תזונה רגילה מוצקה ויציאה רגילה. דווקא תנאי הבית גורמים לכך. מה הדרך לטפל בעניין תודה

שלום, בהחלט נשמע שאביך פיתח תלות ואף התמכרות. לצערי, לשמוע זאת ממך או פשוט לנתק את המכשיר לא באמת יעזור. ממליצה להציע לאביך לפנות ביחד לדיאטנית בכדי "לפתור" את בעיית העצירות ולערוך שיחה עם הדיאטנית טרם הגעתו בכדי שתבין את התמונה. מניסיון, שהדברים עולים מאיש מקצוע ונאמרים "בטון" מקצועי אך אמפתי יותר קל להבין את הבעיה ולעשות שינוי. בהצלחה עדי מילר דיאטנית קלינית

מנהלי פורום הפרעות אכילה