השפעה שלילית של פלואקסטין

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

20/10/2013 | 14:41 | מאת: לילך

שלום, התחלתי טיפול נגד הפרעת הכילה (אכלנית כפייתית) ע"י פלואוקסטין פריזמה במהלך לפני שבועיים ועדיין לא הרגשתי שיפור שמצב רוח או במחשבות טורדניות אבל זה נורא השפיעה על המיניות שלי. אני יודעת שזאת אחת מהתופעות לווי אבל רציתי לדעת האם יש דרך לנסות שלא ישפיע כל כך על זה. (זה מכפיל ב100 את הזמן שלוקח לי להצליח לגמור אם אני מצליחה בכלל...)

שלום לילך, את צודקת שאכן נכון שלוקח זמן עד שהטיפול התרופתי מתחיל להשפיע באופן המיטבי והגוף מסתגל. לתרופות שונות ישנן תופעות לוואי שונות, ולפעמים גם שוני בין התופעות בין אדם אחד לאחר. כדאי לך לחכות שיעברו 3 שבועות, ואז להתייעץ עם איש המקצוע שהתאים לך את התרופות לבירור הסוגיה. בהצלחה, קרן בלומנטל-יניר, מטפלת באמנות.

19/11/2014 | 15:57 | מאת: לילך

שלום! אני עדיין אותה אישה שכתבה את ההודעה הזאת לפני יותר משנה... ניסיתי עוד תרופות ושום דבר לא עזר לי וכן הכל השפיע על המיניות...אז הפסקתי כבר יותר משנה מנסה להתמודד עם זה לבד. הבעיה היא שזאת עובדה שזה לא עובר... שזה לא משתנה, או שאפילו זה רק מדרדר... אני מתעסקת באוכל כל הזמן. אני חושבת על אוכל כל הזמן. יש לי תגובות פיזיות כאילו אני ממש מכורה לאוכל... אני רועדת, אני מרגישה שאני אשתגע אם לא אוכל משהו ועוד ועוד... עד שאני כמעא לא יכולה לזוז מכאבים בבטן על כמה שאני מפוצצת... ואני עדיין רוצה להמשיך לאכול. העניין הוא שאין מאיפה לקבל עזרה! אני מחכה שנים שיקראו לי מתל השומר אבל זה לא קורה, ואין לי כל הכסף שבעולם בשביל להשקיע בטיפולים יותר מ2000 ש"ח לחודש וגם אולי בכלל לא להרגיש שיפור... מה לעשות????? :(

שלום, נשמע שבאמת קשה ומתסכל להתמודד עם זה לבד. טיפול תרופתי למצב שאת מתארת יכול לסייע רק אם הוא נילווה לטיפולים מתאימים אחרים- תזונתי ורגשי. אני מציעה לך לפנות לקופת החולים אליה את שייכת- יתכן ותופני למרפאה ייעודית המתמחה בהפרעות אכילה, ואם לא- אז לדיאטנית וטיפול נפשי בנפרד. העלות מסובסדת ולא אמורה להיות גבוהה. אין שום סיבה בעולם שתישארי להתמודד עם העול הכבד הזה לבדך, ושום סיבה שהמצב לא ישתפר. מקווה שלא תתייאשי ותמצאי כוחות, בהצלחה, קרן בלומנטל יניר, מטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה