בטן נפוחה בצורה נוראית

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

01/03/2013 | 11:39 | מאת: נעמה

הייתי בולימית מספר שנים וכעת שבתי לאכול ללא הקאות. אני לא יכולה לאכול ולו את הארוחה הקטנה ביותר בלי שבטני תתנפח. הנפיחות כל כך נוראית שאנשים העירו לי כי אני בתחילתו של הריון. ובנוסף הנפיחות אינה יורדת כלל, לא בין ארוחות ולא במהלך הלילה. אני אוכלת פירות ירקות תמרים ושקדים במידה שמספקת לי מספיק קלוריות. אנא עזרו לי, מה קורה לי?

שלום נעמה, אחרי תקופות ארוכות של צמצום או אכילה והקאה, לוקח לקיבה זמן להתרגל להצליח לעכל ולשאת את האוכל.. תופעה שכיחה של התהליך הזה הינה נפיחות. כמו כן, פירות וירקות עשירים בנוזלים, ויכולים גם הם לתת תחושה של נפיחות (ולא רק תחושה). לכן, מציעה לך לפנות לעזרה בבניית תפריט שיהיה לך נכון ומאוזן, ובין השאר יפחית עם הזמן את הנפיחות. חשוב לזכור שלא מספיק שהתפריט יכלול "מספיק קלוריות", אלא שיהיה בנוי מקלוריות המגיעות מכל אבות המזון וכד'.. בהצלחה, קרן בלומנטל-יניר מטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה