התמודדות עם הפרעת אכילה בגן

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

25/11/2012 | 13:27 | מאת: אמא

שלום רב, אני אמא לבת שנתיים ושלושה חודשים שיש לה בעיית אכילה: תמיד העדיפה כמיות קטנות, לא אוהבת אוכל מבושל מעדיפה מעדנים ולחם ברוב הארוחות. כל ניסיון שלנו להרגלי אכילה ושינוי סוג המזון טרם העלו תוצאות. על אף כל זה היא במשקל תקין ובדיקות דם תקינות. כעת אני מתמודדת עם בעיה מול הגן שלה (גן חדש מספטמר קודם לכן היתה איתי בבית) היא אוכלת ארוחת בוקר בבית - מעט תמ"ל מעדן ולחם כיוון שבגן היא לא רוצה לאכול בשעות האוכל של שאר הילדים וכשניסינו להוריד את ארוחת הבוקר היא פשוט לא אכלה עד הצהריים שהחזרנו אותה הביתה. בצהרים (12) בגן היא לא רוצה לשבת עם הילדים לאכול וכן נראה שהיא כבר חלשה וכמובן הגיוני שכן תרצה משהו לאכול. אני שלוחת לה בתיק עוד מעדן ולחמנייה שבשעה זו יציעו לה כאלטרנטיבה אם היא לא מעוניינת לאכול. אבל שוב היא מעדיפה שלא לאכול כלום. מה לעשות..?

שלום בשפה המקצועית עולה מדבריך שביתך סובלת מאכילה בררנית. חשוב להבחין בין אכילה בררנית על רקע התנהגותי לבין אכילה סלקטיבית על רקע תחושתי. במרבית המקרים כאשר מדובר בבעיה תחושתית נראה כי מעבר לטעם קימת גם רתיעה ממרקמים מסוימים, טמפרטורת האוכל, הריח ואפילו הרעש הנלווים לאכילת המזון. אבחון הסיבות המובילות לאכילה סלקטיבית או בררנית חשובה מהבחינה הטיפולית. מדבריך נראה שמדובר בבעיה על רקע התנהגותי לאור העובדה ששבית היא מוכנה לאכול ובגן היא מסרבת אך כמובן שדרוש אבחון לכך. יש לציין שכול סיבה מגיבה לשיטת התערבות שונה ועל כן ראשית יש לאבחן את מקור הבעיה. לשאלתך הכתובת לאבחון הבעיה היא דיאטנית ילדים רצוי כזו המתמחה בהפרעות אכילה. לבינתיים, לאור העובדה שמקלה ובדיקות הדם תקינות את יכולה להירגע אך כמובן שמצב זה הפיך ולכן אני ממליצה בחום להיעזר באיש מקצוע על מנת למגר את הבעיה. בהצלחה רבה, עדי מילר דיאטנית קלינית

מנהלי פורום הפרעות אכילה