לחצים מהסביבה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

16/10/2012 | 06:31 | מאת: מישהי

יש לי הפרעת אכילה שלא גלויה לעין.. סתומרת אני בעודף משקל, הייתי בעברי בתת משקל וכרגע אני נלחמת בקולות הפנימיים שלי.. חבר שלי מודע ויודע על כל עברי ועל מצבי הנוכחי, והוא לא באמת מבין מה עובר עלי.. הוא לא יודע שאני אוהבת אוכל אבל יחד עם זה גם שונאת.. והוא בחיים לא יבין ולפעמים זה כלכך כואב לי כי העצות והדברים שהוא אומר לי כשהוא מנסה לעודד או להחזיר אותי לשפיות פשוט לא עוזרים ורק עוד יותר מליחיצים.. אז חשבתי פשוט לא לדבר איתו עלזה יותר כי הוא לא מבין אבל לבנאדם שיש חלק כלכך חשוב בחיים שלי איך אפשר לא לדבר איתו על משהו שהוא כלכך קריטי אצלי?

שלום, אין ספק שכנות, פתיחות ושיתוף הינם אבני יסוד בקשר, על אחת כמה וכמה קשר זוגי. עם זאת, כדי שלמור על זוגיות תקינה ובריאה- חשוב שבן הזוג לא יהפוך להיות "מטפל" אלא שותף.. ולכן, חשוב שתמצאי לעצמך מקום שבו תוכלי לעבד ולהתמודד עם התכנים המעסיקים אותך. טיפול הוא מקום טוב לכך. חשוב גם לעשות הבחנה בין שיתוף בתכנים הקשורים לאוכל ומשקל לבין שיתוף בתכנים העומדים מתחת לעיסוק הקונקרטי בגוף ובמשקל (למשל: תחושת בדידות, כעס, דיכאון וכד'- תחושות שלעיתים קרובות הן המקור לעיסוק בגוף/משקל..). מקווה שתמצאי את הדרך, בהצלחה, קרן בלומנטל-יניר מטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה