הפרעת אכילה יחד עם הפרעה טורדנית כפייתית ?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

12/09/2011 | 16:16 | מאת: מאי

שלום ,אני בת 17 ואני רגילה להישקל עשרות פעמים ביום אפילו יותר על מנת לדעת את המשקל שלי בכל רגע נתון [כמובן שזה חלק מסימפטום ההפרעת האכילה שלי] אני מודעת אלייה וכן גם המטפלים שלי מודעים אלייה. זה הרגל של כמה שנים טובות מאוד! כמעט 4 שנים.. אני יודעת שהמשקל במשך היום משתנה,אני יודעת שזה לא מדד מדוייק בכלל ובכל זאת אני עושה את זה. בכל זאת אני יעשה את כל מה שצריך כדי שבלילה וביום המשקל יהיה כפי שאני רוצה שיהיה. והכל יילך לפי התכנון שלי. רציתי לדעת האם בנוסף להפרעת האכילה שלי קיימת גם הפרעה טורדנית כפייתית לפי מה שתיארתי לך? תיארתי ממש בקצרה. אבל זה משהו שהוא חרדתי אצלי מבחינת המשקל. פעם אחת הוא נשבר לי ולא עברו חמש דקות ורצתי מיד לקנות חדש. והיה 10 בלילה.. חיפשתי בכל העיר מקום פתוח כדי לקנות.. זה היה בגיל 15 וחצי.. [ זה רק מתאר לך כמה שאני לא יכולה לעבור יום מבלי לדעת כמה אני שוקלת ] אשמח לדעת מה את חושבת. תודה רבה!

מאי, לעיתים קרובות נלוות להפרעות אכילה גם הפרעות כפייתיות מסוגים שונים. השקילות המרובות שאת מתארת והרצון לשקול "כפי שאת רוצה שיהיה" הם כנראה ביטוי לצורך בשליטה, שבא לידי ביטוי דרך עיסוק באוכל ומשקל. נדמה לי שזה קצת כמו להסתובב עם אזיקים ברגליים, להיות כבולה מאוד- מה שבוודאי פוגע בתפקוד היומיומי שלך, ביכולת להיות ספונטאנית ובחופש שלך.. לפעמים טיפול תרופתי יכול להקל על הסימפטומים האלה, בשילוב כמובן עם טיפולים אחרים (תזונתיים ורגשיים). מציעה לך להתייעץ על האפשרות הזו עם מטפלייך. אני מאמינה שמגיעה לך האפשרות לחיות חיים משוחררים יותר.. בהצלחה, קרן, מטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה