אוננות סתם

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

09/07/2013 | 15:05 | מאת: מיטל

שלום אפרת, אני חוששת שהבעיה כאן היא חוסר הקשר למיניות. כבר שנים אחדות שאני מרגישה התמכרות לאוננות. כמעט בכל פעם שאני לבד אני מרגישה צורך פיזי לאונן. בהתחלה זה היה מעין פתרון לקריאה של חומר לימודי קשה או משעמם, שהרי האוננות הייתה קוטעת לפעמים את הקריאה (שכן היא מעייפת אותי ואני נרדמת אחרי). לאחרונה זה בעיקר מתעורר בעת קריאה, צפיה בטלויזיה, שוטטות באינטרנט, דיבור בטלפון, בין אם התכנים מעניינים או משעממים. אני מדגישה ש: 1. לכל התכנים אין שום קשר למיניות, וגם במהלך האוננות לא עולות לי מחשבות מיניות. 2. הצורך הוא ממש פיזי ומתבטא בגירוי ספונטני בדגדגן. אם אני לא מאוננת מתפתח אצלי חוסר שקט בלתי נסבל שלא נפתר עד שאני מאוננת. 3. זה קורה יותר מדי ברמה מעיקה בה אני לא מצליחה לנהל שגרה יומיומית פשוטה. 4. האורגזמה בסופו של דבר היא שטחית מאוד ולא בהכרח מהנה. עם זאת, אני לא מצליחה לגמור מיחסי מין. דווקא באוננות שבמהלך יחסי מין אני נהנית הרבה יותר. שאלתי היא, איך נגמלים מזה? האם הבעיה היא פיזית\הורמונלית או פסיכולוגית לדעתך?

שלום לך, הצורך באוננות גם אצל נשים וגם אצל גברים יכול לנבוע מסיבות שונות: פיזיות, רגשיות ופסיכולוגיות. אוננות היא לאו דווקא סיפוק חשק מיני, אלא יכולה לענות על שעמום, עייפות, כשיש קושי להירדם, שיש מתח ורוצים להירגע ממשהו, ועוד סיבות רבות ושונות.. הבעיה מתחילה כשהיא תופסת מקום של דברים אחרים בחיים והופכת אובססיבית . כפי שאת מתארת האוננות ממלאה אצלך צרכים רבים כמו : סיוע בהתמודדות עם קושי, הרגעה, סיוע בהירדמות.. ויתכן שקיימת כאן גם המתכרות פסיכולוגית לאוננות כמו לכל דבר אחר שאנו מתמכרים אליו וחושבים שהוא הפתרון לכל.. במהלך יחסי מין ( אני מניחה שאת מתכוונת לחדירה) רוב הנשים לא גומרות וזקוקות לגירוי ישיר בדגדגן, את משתמשת באוננות המוכרת לך, אך כאן חשובה גם תקשורת עם בן הזוג בלהגיד מה את צריכה. מה שהייתי מציעה לך בנושא האוננות הכפייתית הוא לפנות לטיפול מיני שיסייע לך לזהות את הצרכים הרגשיים והגופניים שלך ולעשות סדר, כך גם תלמדי לשלוט בכך ולמנן את האוננות בצורה שתהיה נכונה לך ולא תפריע לך. אשמח לסייע בהמשך אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת [email protected] או לטלפון: 0544905773 www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות